Aktuellt
Logga in
Användarnamn:

Lösenord:

Dagens bibelläsning

2Pet 3-3Joh
(se tillbaka på veckan)

 

Tack för ditt stöd

BankGiro: 487-1935

Personlig Andakt

Börja din morgon med en kort, men regelbunden, stund med Gud.

 

En modern Bibel går att förstå och kostar inte så mycket. Men det är ännu bättre att ha en studiebibel som "Handbok för livet", som kan förklara små saker man annars kan kunna haka upp sig på. Vi har alltid några exemplar i kyrkan.

 

Men sen då?

 

Väldigt enkelt: Börja med att öppna din Bibel till någonstans i Nya Testamentet där det står om Jesus, som till exempel i Markus beskrivning. Eller, följ med i Nya Testamentet i vår bibelläsningplan här till höger på sidan. Den kan du ladda ner i början av varje månad.

 

Tänk att du tar på dig Guds glasögon. Läs sedan i följd, dag för dag, men läs bara lite grann, kanske ett kapitel. Stanna.

 

Fundera, vad vill Gud säga till dig, idag. Ta det som faktiskt är Guds Ord, ta det till dig. Vad fastnade din tanke på? Men välj bara en sak. Ärligt talat, vad tror du Gud vill utmana eller uppmuntra dig med, just idag?

 

När du har funderat på det under några minuter, ber du Gud väldigt enkelt - med några enkla ord - att hjälpa dig förstå det ännu bättre, och att kunna göra något med det under dagen.

 

Och till sist, använd det du lär dig - LEV det!

 

Det tar kanske 10-15 minuter varje morgon, men efter bara några veckor kommer du att märka att väldigt mycket börja ändras. Det är inte bara enkelt. Men det är spännande. Det blir omtumlande, och dina prioriteringar förändras.

 

Allt vi odlar växer. Det är ett löfte jag vill ge dig idag.

 

Vad odlar du?