Aktuellt
Logga in
Användarnamn:

Lösenord:

Dagens bibelläsning

2Pet 3-3Joh
(se tillbaka på veckan)

 

Tack för ditt stöd

BankGiro: 487-1935

NärGrupp?

Vaddå "NärGrupp"?

Ja, till skillnad från "stor-grupp" eller en busslast full med folk.

En NärGrupp brukar vara mellan 4-5 personer, upp till 10-12 stycken, som träffas varje vecka hemma i lite olika hem nära dig, umgås med lite enkel fika och delar sina erfarenheter med Gud och livet med varandra.

NärGrupp är en plats för det livslånga läranden, där våra olikheter är en tillgång. Det är en plats att reflektera, och för motkraft och medkraft.

Har man inte varit med om det kan det vara svårt att föreställa sig hur enkelt det kan vara, och hur snabbt det kan bli beroendeframkallande...

Det brukar inte ta långt tid innan man märker att man bryr sig om de där andra "märkliga" människorna. Plötsligt ser man nästan fram emot att träffas igen och tala, på riktigt, om vad som faktiskt händer i ens liv, istället för att skvallra om vad som händer - eller inte händer - i någon annans liv, eller om vad man sett på TV.

Och så ber vi tillsammans för varandra. Det är viktigt.

Det hjälper om man förstår att det blir ett samtal på kristen grund. Man måste inte kunna något särskilt, eller tro något speciellt för att vara med, men det hjälper om man är nyfiken och vågar vara ärlig med sig själv.

Kom med och fika. Det kan bli ett glas vatten och en hård skorpa.

För här är det samtalen och gemenskapen som gör skillnaden.